به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، کرسی آزاداندیشی «بررسی سیاست خارجه دولت یازدهم» روز گذشته با پرسش های محوری «توافق ژنو؛ فتح الفتوح یا ترکمنچای؟» در سالن آمفی تئاتر دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گرگان برگزار شد.
در ابتدا یکی از دانشجویان موافق مذاکرات ژنو گفت: در گام اول مذاکرات ایران غنی سازی 20 درصد نیروگاه های اراک و فردو را تعلیق، ذخیره اورانیوم 20 درصد موجود را رقیق و میزان غنی سازی را کاهش و دسترسی آژانس به نیروگاه های ما را افزایش داد و در عوض 1+5 نیز متعهدشد که سه میلیارد پول بلوکه شده ایران را به صورت اقساط بازگرداند.
وی افزود: در گام دوم ایران پذیرفت به قوانین آژانس پایبند باشد و نگرانی های آنان را رفع کند که نتیجه آن به رسمیت شناختن حق مسلم ما یعنی انرژی هسته ای بود و در ژنو 5 هم متعهد شدند که تحریم های بانکی و نفتی را تعدیل بخشند؛ از این رو نباید گذاشت احساسات شخصی بر قضاوت های ما حکم فرما شود و با پیگیری کامل مذاکرات بر اساس منطق و عدالت قضاوت گردد.
دانشجوی بعدی که مخالف توافق ژنو بود، تصریح کرد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر عدم خوشبینی معظم له به مذاکرات اگر عادلانه و منطقی نیز بخواهیم قضاوت کنیم می بینیم این مذاکرات تکرار دوباره معاهده سعدآباد است.
وی ادامه داد: متن توافق نامه حتی به نمایندگان ملت ارائه نشد که بشود آن را کامل پیگیری کرد و احساسات را دخیل نکرد.
این دانشجو با انتقاد از برخی دیگر از عملکردهای دولت مانند عدم موضع گیری مشخص در برابر گستاخی های مقامات درجه 2و 3 آمریکا در رابطه با مسائل کلان ملی ایران، اتخاذ موضعی منفعلانه و مبهم در رابطه با کشورهای منطقه که برخی از نظر اعتقادی رابطه ای آرمانی با ایران دارند و همچنین اظهارات تأمل برانگیز ظریف در دانشگاه تهران در رابطه با قدرت دفاعی ایران که واکنش سردار جعفری را نیز به همراه داشت، خاطرنشان کرد: با این تفاسیر نمی توان به روند مذاکرات خوش بین بود.
دانشجوی موافق دیگری در پاسخ به سخنان نفر پیشین اظهار داشت: متن قرارداد چند روز بعد توسط ظریف به مجلس ارائه شد.
وی همچنین با بیان اینکه مسائل کشورهای منطقه به ما ارتباطی ندارد، افزود: چون نمایندگان مردم به ظریف رأی اعتماد دادند پس نظر اکثریت مردم هم همین است، از تعداد زیاد کامنت ها و لایک های صفحه اختصاصی ظریف می توان متوجه شد که مردم از او و توافق ژنو راضی هستند!
دانشجوی دیگری به عنوان مخالف توافقنامه ژنو با عبارت «نه کم سواد هستم و نه محروم ولی منتقد دولت هستم» سخنانش را شروع کرد و گفت: چرا دولت فقط بر روی وزارت خارجه تمرکز کرده است و چشم هایش را به روی قدرت درونزای کشور بسته است؟!
وی ادامه داد: چرا وزارت امور خارجه فقط بر روی مسئله هسته ای مانور می دهد، در حالی که علت تحریم فقط این نیست. بلکه سه علت دیگر هم دارد.
این دانشجو در بیان علل تحریم ادامه داد: آمریکا با تروریست خواندن ایران هدف های دیگری از جمله موشک های بالستیک کشور را دنبال می کند و در آینده خواسته های دیگری هم خواهند داشت.
وی تصریح کرد: آنان ما را ناقض حقوق بشر می دانند؛ در حالی که هم جنس گرایی را نوعی رعایت حقوق بشر می خوانند ولی در اسلام این امر نهی شده است این نشان می دهد آنان در واقع نه به دنبال حقوق بشر، بلکه به دنبال از بین بردن ریشه های اسلام در کشور ما هستند.
این دانشجو سومین علت تحریم ها را سلاح های پیشرفته ایران دانست و گفت: سلاح های ایران در حالی آنان را نگران کرده است که کشور ما تنها کشور در دنیاست که «وزارت دفاع» دارد و این آمریکاست که «وزارت جنگ» دارد این یعنی هدف ما از تولید سلاح فقط دفاع است نه حمله.
دانشجوی موافق بعدی که مجری کرسی نیز بود در سخنانی خیلی کوتاه گفت: اگرچه منافعی که در ژنو به ایران رسید زیاد به نظر نمی رسد، اما زمینه رسیدن بهتر به خواسته هایش را فراهم می کند.
دانشجوی آخر که مخالف مذاکرات بود نیز بر روی سن آمد و با سخنانی که کمی در کرسی تنش ایجاد کرد، گفت: سلام به همه خانم ها وآقایان کم سوادی که منتقد به توافق نامه ژنو هستند و سایر آقایون و خانم های باسوادی که موافقند.
وی با اشاره به برخی آیات شریفه قرآن مبنی بر تحریم در اسلام، بیان داشت: اگر مقصود از برقراری مذاکرات رفع تحریم هاست باید گفت که تحریم از ابتدای اسلام هم بوده؛ بنابراین هر زمانی که تحریم از ما برداشته شود باید بدانیم که در حال دور شدن از مسیر اسلام هستیم.
این دانشجو تصریح کرد: حتی اگر زیر فشار تحریم ها نیز هستیم باید بدانیم برای رفع آن چه اقدامی می کنیم و کورکورانه با این همه تجربه جنایات آمریکا دل به رابطه و مذاکره با او خوش نکنیم و طبق دستورات اسلام استقامت را برای حفظ عزت برگزینیم.
لازم به ذکر است، در واکنش به سخنان ابتدایی این دانشجو یکی از دانشجویان موافق مذاکره دست به اعتراض زد و پس از اتمام کرسی این دو به مناظره نشستند.
چرا اذهان را منحرف ميکنند
ايا کسي به اين مطلب شک دارد
: که امريکا اطمينان دارد که ما به دنبال سلاح هسته اي نيستيم؟
پس چرا فکر ميکنيد با توقف غني سازي 20 درصد ومحدود کردن غني سازي و... امريکا دست از سر ما بر ميدارد/
قبل از موضوع هسته اي هم تحريم بود
امريکا ذاتش پليد است و از پليد جز پليدي صادر نميشود از کوزه همان برون طراود که در اوست.
شدت تحريمهاي اخير هم به خاطر جلو گيري از سرعت پيشرفتزياد ايران بود
اين تذهبون
ما تا آخر ايستاده ايم
1مقاومت
2کوتاه آمدن
اگر مقاومت کنيم يا دشمن کوتاه آمده و دنبال گزينه ديگر ميگردد(مثل مقاومت8ساله دفاع مقدس)يا کوتاه نيامده و صرف هزينه مي کند که در هر دو حالت دچار ضرر مي شود
اما اگر ما کوتاه بياييم ضرر ازآن ما خواهد بود و اين ضرر حتميست.
اما چه کنيم که برخي اين را نمي فهمند...